11 mai, 2007

Suur E Eurovisioonile!


Ja nyyd yks suur-suur E muusika prygimaele - EUROVISIOONILE!

Yritus, mis kunagi mulle suurel hulgal roomu ja lobu pakkus, on nyyd muutunud minu jaoks yheks suureks hoomamatuks audivisuaalseks korralageduseks, mille peal oma kyynilisi hambaid teritada ja kriitikameelt arendada... Eks lamajat ole ikka hea lyya.

Selle aastane semifinaal sai ara vaadataud Janno juures koos Kareli ning hiljem saabunud Anni, Sveni ning viimase paevitunud sobraga Taanist (vist).


Lava oli viimasepeal ja ohtujuhidki tundusid igati sympaatsed.

Ning siis hakkasid lava taitma erinevate riikide lauludelegatsioonid... yks muljevabam kui teine... Igale laulule oli lisatud ohtralt tantsu, tralli ning tulevarki. DJ Bobo (keda nii Karel kui ka Anni juba ammu surnuks pidasid) oli lavale kaasanud isegi kolm mannekeeni... no show elemendi ja lava taitmise mottes voi nii.


Oli palju, mis on praeguseks juba ununenud, kuid natuke kinnistus midagi sagarate vahele ka -

* Valgevene poiss laulis oma laulus "I am able and I'm Willy. Yes I'm Willy!". Tegelikult on poisi nimi Dimitry ja tahtis laulda "willing".

* Montenegro laulu pohisonum kolas nagu "Itchy Crotchy". Hygieen on tahtis...

* Serbia toenaoline esilesbi nagi valja nagu mu kunagine manager "Firestation'ist". Ole tervitatud Luigi!

* Poola tsikk laulis peaaegu kogu oma loo puuris. Karel arvas, et ta on seal selle parast, et ta on selline lipakas ning niipea kui ta puurist valja tuleb, viib tuul ta minema. Tal vist oli oigus.

* Ungaril ja Gruusial olid ainsad lood, mis kandsid auga valja nime "LAUL" ja ei olnud kokku klopsitud muuskalistest abordijaanustest. Said finaali edasi ka! Well done!

* Taanlaste suurte sulgedega PAPAagoi pidi ohtu lopuks oma suled kokku pakkima ning bkaa-bkaaak koju tagasi lendama.

* BBC naiskommenaator oigas finalistide valjakuulutamise ajal pidevalt: "Where is Denmark?WHERE is DENMARK??!!!" - Saksamaast pohja ning Rootsist ning Norrast louna pool.


Jargmisel aastal peaks Eesti endale rohkem naabreid koguma, riiete asemel selga panema naiteks mitte midagi ja oma seljas-mitte-midagit vahemalt kolm korda vahetama. Ei teeks eriti pahaka see, kui show ajal gogu trupp teineteise seljataha haneritta votaks, katega vehiks ja lopuks keegi polema ka syydatakse. Ja kui siis ka finaali ei paase, pole enam motet yritadagi.


Viva la Eurovison! Laupaeval on finaal!

Kommentaare ei ole: